De Opleiding Genezend Tekenen

is een lichaamsgerichte, psychotherapeutische, creatieve en communicatieve vorm van kunstzinnige therapie, waarbij de hersensynchronisatie, motoriek en de zintuigen volop meedoen. Genezend tekenen biedt diepgaande tekenprocessen aan op het gebied van zelfonderzoek, bestaansrecht en verwerken van verliezen en oud zeer. Het helpt jezelf weer vernieuwen en bewust worden van je kwaliteiten, blinde vlekken, overtuigingen en valkuilen.
De tekening is een projectieveld van onze ervaringen en de verbeelding. Via de motoriek wordt als het ware informatie opgehengeld en zichtbaar gemaakt en de specialist helpt dit vertalen door de informatie te bevragen. De tekening wordt gelezen in kleur, interactie, energie, symboliek en tijd en ruimte, hulp en beproeving, kracht en zwakte én het medicijn. – Het doel is altijd opheldering ervaren van wie je bent in je authentieke zelf.

De studierichtingen in de Opleiding Genezend Tekenen

BASISTRAINING

De BASISTRAINING Genezend Tekenen duurt 2 of 2,5 jaar en is verplicht en onmisbaar als je je diploma als Holistisch Tekendocent, Coach Beeldend, of Tekentherapeut wilt halen. 

TEKENDOCENT

HOLISTISCH TEKENDOCENT : nog een jaar studeren na de basistraining.
In een jaar wordt je klaargestoomd om holistisch docent te worden vanuit o.a. de psychosynthese visie en vele mensbeeldvisies. Je krijgt greep op de koppeling tussen materiaal, technieken, thema’s en procesvoering.

COACH BEELDEND

COACH BEELDEND –  het derde studiejaar. Je wordt opgeleid tot het beroep COACH BEELDEND vanuit een holistische mensvisie. In 20 lesdagen van 8 uur om de 14 dagen na de basistraining van 2 jaar. 

TEKENTHERAPEUT

TEKENTHERAPEUT –  het vierde studiejaar. De tekentherapeut gaat met het getekende beeld van de ziekte of klacht aan de gang en wekt tegelijk het zelfhelend vermogen van de cliënt vanuit zijn levensloop. Teken- en schilderopdrachten geven heel direct inzicht hoe de cliënt de regie over zijn leven weer terug kan vinden. 

Zie ook onze webwinkel: www.klank-en-vorm.eu